ONS DORP
Landelijk, bossen, wijngaarden, rust...
Szakcs (spreek uit 'Saktsch') heeft 1000 inwoners, net zoveel als Asenray maar het heeft wel een gemeentehuis, een postkantoor, kerk, lagere school, dorpscafé, kruidenier, een apotheek, een huisarts, gemeentehuis en een bushalte. Overige zaken zijn te vinden in de stadjes Dombóvár en Tamási, welke beide op ongeveer 15 minuten rijden liggen. Het dorp is het gehele jaar door goed bereikbaar over de weg en wordt tevens ontsloten door een goede busverbinding.

Szakcs is een groen dorp gelegen in een vallei in het westen van de Provincie Tolna, vlakbij de grens met Somogy. Het dorp is al oud en was in de late Middeleeuwen (de tijd van het Koningshuis Árpád) reeds bewoond. Onze straat (foto hieronder) heet dan ook heel toepasselijk Árpád utca.
De doorgaande weg door de vallei doorsnijdt twee vrijwel evenwijdig lopende straten die het dal in gaan en beide doodlopen in de natuur. Ook ons huis ligt aan een doodlopende weg. De huizen liggen deels verspreid, waardoor het dorp groen en ruim van opzet is.

Behalve de uitgestrekte bossen en wijn-heuvels, liggen er enkele (vis)meren in de buurt van de plaats. Verder ligt het kuuroord Igal op 15 minuten rijden en is ook het Balatonmeer in ongeveer 45 minuten bereikbaar.

Klik hier voor een sfeerimpressie van het dorp >>>